Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.12.2019 14:27 - Съвременни пророци
Автор: lamb Категория: Други   
Прочетен: 238 Коментари: 0 Гласове:
10 Амос 3:7 Наистина Господ Йехова няма да направи нищо, без да открие Своето намерение на слугите Си, пророците.2 Петър 1:21
Защото никога не е идвало пророчество по човешка воля, а святите човеци са говорили от Бога, движени от Святия Дух.В миналото пророците са били посредниците, чрез които Бог е предавал, това което има да каже на хората.
Движени от Святия Дух, пророците не само предсказвали бъдещето; най-вече те инструктирали хората как да спазват Господните заповеди.
Ще изпрати ли Бог пророци отново, които да ръководят Неговата църква в последните дни?Божието Слово ясно отговаря: Да.
Бог може да избере и жена за пророк:
«Имаше и една пророчица Анна, дъщеря на Фануил, от Асировото племе. (...) И тя благодареше на Бога и говореше за Него на всички, които очакваха освобождението на Йерусалим.» (Лука 2:36,38)
«[Ние] и влязохме в къщата на благовестителя Филип, който беше един от седемте дякони, и останахме при него. А той имаше четири дъщери девици, които пророкуваха.» (Деяния 21:8,9)«В това време съдия над Израел беше пророчицата Девора, Лафидотовата жена.»Матей 7:15[Исус каза:] «Пазете се от лъжливите пророци.»Матей 24:24[Исус каза:] « Защото ще се появят лъжехристи и лъжепророци.»Проблемът с пророците е, че някои от тях са истински, а други са фалшиви.Колкото повече наближава второто идване на Исус Христос, толкова по-стремоглаво ще нараства броят на фалшивите пророци...
Тогава как да разграничим истинските от фалшивите пророци?
1 Солунци 5:20,21 Пророчества не презирайте.Всичко изпитвайте, дръжте доброто.
Въпреки че фалшивите пророци са в изобилие, Божието Слово ни предупреждава да не презираме всички пророчества.
По-точно Бог ни отправя покана да анализираме думите и делата на всеки пророк, за да разберем дали наистина той е пратен от Бога.
Нещо повече, Библията ни дава много улики, по които да можем да открием фалшивите пророци. Да разгледаме някои от тях.Второзаконие 18:21,22
«Как ще познаем кое слово Господ не е казал?»Когато някой пророк говори от Господнето име и словото му не се сбъдне, това слово Господ не е говорил.
Еремия 28:9 Пророкът, който пророкува за мир - когато се изпълни думата му, тогава ще се познае, че той е пророк, когото Господ наистина е пратил.
Пророчествата от Божийте пророци се изпълняват винаги на 100%.Второзаконие 13:1-3 Ако се въздигне сред тебе пророк или съновидец и ти посочи знамение или чудо, и се сбъдне знамението или чудото, поради което той ти говори и каже:
«Да идем след други богове (които ти не си знаел) и да им служим,»
да не слушаш думите на онзи пророк или на онзи съновидец.
Изпълнението на предсказаното само по себе си не е достатъчно.
Учението на пророка трябва да е в съгласие с ученията на Божието Слово.
В противен случай, пророкът определено е фалшив.Най-важно е да изследваме думите на пророка в светлината на Божието Слово.
Ако в двата източника има разминаване даже и по един единствен въпрос, нашето заключение ще бъде, че си имаме работа с лъжлив пророк.Притчи 29:18
Където няма пророческо видение, народът се разюздва, а който пази закона, е блажен.Пазете се от пророци, които твърдят, че са изпратени от Бога, докато в същото време проповядват, че Божийте заповеди не са важни.1 Йоан 4:1-3
Възлюбени, не вярвайте на всеки дух, а изпитвайте духовете дали са от Бога; защото много лъжепророци излязоха по света.
По това познавайте Божия Дух: всеки дух, който изповяда, че Исус Христос дойде в плът, е от Бога, а никой дух, който не изповядва Спасителя, не е от Бога.
Учението на истинския Божи пророк би се въртяло около личността на Исус Христос.
Целта на този пророк ще е да води хората към приемане на Исус като техен личен Спасител и Господ в техния живот.Матей 24:24,25[Исус каза:]
«Защото ще се появят лъжехристи и лъжепророци, които ще покажат големи знамения и чудеса, така че да заблудят, ако е възможно, и избраните.
Ето, предсказах ви.»Нека да внимаваме: правенето на чудеса не е доказателство, че пророкът е истински.
В интерес на истината, в последните дни, лъжепророците ще могат да правят големи чудеса и знамения!Матей 7:15-18,20 [Исус каза:] «Пазете се от лъжливите пророци. (...) По плодовете им ще ги познаете.
Бере ли се грозде от тръни или смокини от репеи? Също така всяко добро дърво дава добри плодове, а лошото дърво дава лоши плодове. Не може добро дърво да дава лоши плодове или лошо дърво да дава добри плодове. (...)
И така, по плодовете им ще ги познаете.»
Работата на Божия пророк ще носи белезите на добрите плодове.
Какво има предвид Библията като казва «добри плодове»?
Галатяни 5:22,23 А плодът на Духа е: любов, радост, мир, дълготърпение, благост, милосърдие, вярност, кротост, себеобуздание.Животът на Божия пророк трябва да отразява Божия характер.Плодовете на Духа са по-силно свидетелство от знамения и чудеса и те са, които ще удостоверят истинността на пророка.
Пророкът, който отговаря, без никакви изключения, на всяко от тези условия, поставени от Божието Слово, е истински пророк, изпратен от Бога.
Тогава ще е много важно да изучаваме внимателно вестта, която той предава, защото тя може да е сериозно предупреждение, което Бог отправя лично към нас самите.2 Летописи 20:20Вярвайте в Господа, вашия Бог, и ще се утвърдите; вярвайте на пророците Му и ще имате добър успех.Нека внимателно да изследваме думите и делата на всеки пророк, който твърди, че е пратен от Бога.
А ако открием, че е лъжепророк, ще можем да избегнем измамите, които той поднася.Идентифицирайки истинския пророк, ще имаме достъп до сигурен източник на информация, предупреждения и насърчения, идващи от Бога, които ще ни приготвят за скорошното завръщане на Исус Христос, нашия Господ и Спасител.Гласувай:
10
0Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lamb
Категория: Други
Прочетен: 70986
Постинги: 145
Коментари: 38
Гласове: 1222
Архив
Календар
«  Септември, 2021  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930