Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.01.2020 14:46 - Знамения на времето
Автор: lamb Категория: Други   
Прочетен: 136 Коментари: 0 Гласове:
10 2 Петър 1:19 И така, пророческото слово става още по-достоверно за нас; и вие добре правите, че внимавате в него като в светило, което свети в тъмно място.Апостол Петър ни казва, че добре правим като изучаваме Библейските пророчества, за да разберем какво крие бъдещето за всеки от нас и добавя, че познанието им ни осигурява вземането на най-добрите решения.
Матей 24:3 Учениците дойдоха при Него [Исус] насаме и казаха:«Кажи ни кога ще бъде това? И какъв ще бъде белегът на Твоето пришествие и за свършека на века?»
Като повечето от нас, учениците на Исус се интересуваха за знаменията, които ще станат в края на човешката история.Исус отговори на техните въпроси по много ясен начин.Той им посочи много знамения, които можем да разделим на две основни категории:
- знамения в материалния свят;
- знамения в социалния свят.
Знаменията на времето, групирани в две големи категории
Лука 21:11
Ще има големи трусове.
Първо, нека да разгледаме знаменията в материалния свят.
Исус предсказа, че малко преди Неговото завръщане «ще има големи трусове».
В действителност, с бързото нарастване на населението на планетата през последните десетилетия забелязваме, че земетресенията стават все по-разрушителни и вземат все повече жертви, засягайки голям брой хора.
Лука 21:11 Ще има и ужаси и големи знамения от небето.Лука 21:25 И ще станат знамения в слънцето, в луната и в звездите.
Исус Христос ни е дал един истински астрономичен календар, които ни позволява да видим заплахата на приближаващия край на света, наблюдавайки поредицата от небесни феномени.Нека да видим какви са тези феномени.
Марк 13:24,25 Слънцето ще потъмнее, луната няма да даде светлината си; звездите ще падат от небето.Откровение 6:12,13 Слънцето почерня като вретище от козина и цялата луна стана като кръв; небесните звезди паднаха на земята.Тези небесни феномени са предсказани от Исус, апостол Йоан и старозаветните пророци.
Матей 24:7 И на разни места ще има глад и трусове.
По последни данни, гладът взима милиона жертви всяка година.
Лука 21:11 Ще има (...) в разни места (...) мор.
«Морът» (на Български по-точнната дума е епидемии, бел.пр.) в днешните модерни времена се увеличава.
Болестите, предавани по сексуален път, като трипер и сифилис, се увеличават с гигантски размери.
СПИНА е взел стотици хиляди жертви само за няколко години. И това е само върхът на айсберга, тъй като хиляди хора са преносители на различни вируси и без да знаят разпространяват ужасни болести.
Матей 24:6,7 И ще чуете за войни и военни слухове.
Но внимавайте да не се смущавате; понеже тези неща трябва да станат; но това още не е краят.Защото ще се повдигне народ против народ и царство против царство.
Двадесети век видя за пръв път две световни войни в човешката история.
Само жертвите от Втората световна война официално възлизат на около 50 милиона.
Откровение 11:18 Земните племена се разгневиха; но дойде Твоят гняв и времето да се съдят мъртвите и да дадеш наградата на слугите Си, пророците, и на светиите, и на онези, които се боят от Твоето име, малки и големи, и да погубиш тези, които погубват земята.Ядрената епоха снабдява човека със силата да унищожи цялата планета с оръжия, които от ден на ден стават все по-мощни.
Не е трудно да се забележи нарастващият проблем със замърсяването на земята, причиняващо необратими щети на природата, унищожавайки нейната нежна хармония.
Другите знамения, в социалния свят, ни показват заплахата от приближаващия край на света.2 Тимотей 3:1-5 А това да знаеш, че в последните дни ще настанат усилни времена.Защото човеците ще бъдат себелюбиви, сребролюбиви, надменни, горделиви, хулители, непокорни на родителите, неблагодарни, нечестиви, без семейна обич, непримирими, клеветници, невъздържани, свирепи, неприятели на доброто, предатели, буйни, надути, повече обзети от сладострастие, отколкото от страст към Бога, имащи вид на благочестие, но отречени от силата му.Това е един много тъжен портрет на моралното състояние на хората, живеещи във времето преди завръщането на Исус.Съвременото поколение не би могло да бъде описано по-точно.
2 Тимотей 3:13 А нечестиви човеци и измамници ще затъват все повече в злото, като мамят и бъдат мамени.Когато четем вестници и гледаме новините по телевизията често се ужасяваме от невероятната жестокост на хората.
Много хора се надяват, че любовта ще обърне тази тенденция, но Библията казва обратното, нещата ще стават даже по-лоши и по-лоши до самото завръщане на Исус.
Матей 24:12 И понеже ще се умножи беззаконието, любовта на мнозинството ще охладнее.При следващото си пътуване в автобуса обърнете внимание на това колко коравосърдечни са станали хората. Никой не говори с никого, а усмивките са голяма рядкост.Вече не приемаме непознати в домовете си, опасявайки се, че нещо лошо може да ни сполети.Хората останали безразлични когато Ной ги предупреждавал за предстоящия потоп.Така е и днес, колкото повече казвате на хората, че краят на този свят наближава, толкова повече те ви се подиграват.Лука 18:8 Обаче, когато дойде Човешкият Син, ще намери ли вяра на земята?
С тези думи, Исус предсказа, че в последното време хората ще охладнеят към вярата си в Христа.В действителност, човешката натура е станала такава, че предпочита да изостави вярата си в Бога и да се обърне към друг вид духовност.Гласувай:
10
0Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lamb
Категория: Други
Прочетен: 70949
Постинги: 145
Коментари: 38
Гласове: 1222
Архив
Календар
«  Септември, 2021  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930