Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.01.2020 15:34 - Всичко за Христовото завръщане
Автор: lamb Категория: Други   
Прочетен: 289 Коментари: 1 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
- кога Исус ще се завърне;- как ще се завърне Той;- и най-накрая, защо ще се завърне Той.Матей 24:36,42 А за онзи ден и час никой не знае, нито небесните ангели, нито Синът, а само Отец. (...)
Затова бдете, защото не знаете в кой ден ще дойде вашият Господ.
Първо, Исус беше ясен за точния момент на Своето завръщане: денят и часа на това велико събитие няма да бъдат разкрити на никого.
Този факт сам по себе си е жизненоважна информация, когато помислим за трудните времена, които предстоят.Деяния 1:6,7
И така, веднъж, като се събраха[учениците] те Го питаха [Исус]:
«Господи, сега ли ще възстановиш царството на Израел?»
Той им каза:«Не е за вас да знаете години или времена, които Отец е положил в собствената Си власт.»Исус ни предупреждава срещу склонността да определяме датата на Неговото славно завръщане: затова ние нямаме друг избор освен да внимаваме.Въпреки това, много хора не се вслушват в съвета на Исус и постоянно посочват една или друга дата: до момента обаче никой от тях не е познал.
Много християни чакали Исус, обаче умрели преди Той да се завърне. А сега, когато пришествието Му е толкова близо, много малко хора Го очакват истински.
Въпреки че не можем да знаем деня и часа на завръщането на Христос, Той ни насърчава да следим за знаците, които ще предшестват Неговото второ идване.
Първия въпрос: «КОГА Исус ще се завърне?», Библията дава отговор:
Никой не знае деня и часа, обаче, ако се следят внимателно знаменията ще разберем, че Христос ще дойде много скоро.
Сега да разгледаме втория въпрос: «КАК ще се завърне Исус?»Първата характеристика на второто Христово завръщане е, че Той ще се завърне в плът и кръв, съвсем реално.Втората характеристика на Христовото завръщане е, че това ще бъде грандиозно, велико събитие.Трета характеристика на Христовото завръщане е, че то ще бъде световно събитие, забелязано от всички, а не тайно или скришно.Никога не забравяйте тази много важна характеристика.
Последен въпрос е: «ЗАЩО ще се завърне Христос?»
Основната цел на Христовото завръщане е да «се възстанови всичко»
Тогава Той ще установи вечно царство, което ще е изградено на основата на любов и справедливост, където няма да има повече зло.Бог е любов, но Той е също така и Справедливост.Неговото най-голямо желание е всеки един от нас да получи вечен живот; Само че, Той може да даде тази награда само на онзи, който Го следва с постоянство и остава верен на Неговата воля, оставяйки живота си в Неговите ръце.Бог е любов, Той ни предлага спасителния план и ни дава свободната воля да го приемем или отхвърлим.Обаче Бог е и Справедливост, следователно всеки един от нас ще трябва да понесе последствията от своя собствен избор.Исус ни предлага спасение и място в Неговото вечно царство.
Той ще ни осигури това място при Своето Второ пришествие.
Единствената надежда на християните е завръщането на техния Спасител, Изкупител и Господ, Исус Христос.
Не е достатъчно да знаем кога, как и защо Исус ще се завърне: по-важното е да се приготвим сериозно за това знаменателно събитие.
А за да го направим, най-важното е да си изучаваме Библиите, за да разберем какво очаква всеки един от нас.Искреното изучаване на Библията с молитва и прилагането в практиката на наученото ще ни държи сигурно близо до Исус Христос, така че да не бъдем заблудени от лъжите на лукавия.
Защото Сатана винаги се опитва да ни отклони от истината.
В притчата Си за десетимата слуги, Исус ясно изрази препоръката Си, докато чакаме да се завърне, да не стоим безучастно!
Напротив, ние трябва да се стремим да използваме талантите, които ни е дал Бог, за да Му послужим в разпространението на Неговото послание към целия свят.
Аз искам да съм подготвен за това славно второ идване на Исус Христос.
А ти?

 Гласувай:
11
11. elizabethborislavova - Вече е дошъл като крадец
23.02.2020 18:31
Исус вече е дошъл като крадец - като Съдебната светлина, Слово светлина. Тя е дадена в България. Трябва да се проповядва съдебното благовестие по целия свят и тогава ще дойде и на облака.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lamb
Категория: Други
Прочетен: 71014
Постинги: 145
Коментари: 38
Гласове: 1222
Архив
Календар
«  Септември, 2021  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930