Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.01.2020 08:00 - Хилядата години от Откровение
Автор: lamb Категория: Други   
Прочетен: 242 Коментари: 1 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Откровение 1:3
Блажен, който прочита, и онези, които слушат думите на това пророчество и пазят написаното в него; защото времето е близо.
Специално благословение е обещано на изследователите на книгата Откровение: толкова по-добре защото ние ще изследваме хилядата години (или милениума), за които пише в двадесетата глава на тази пророческа книга.
Нека да разгледаме този период от 1000 години (наричан още «милениум», това е латинска дума, която означава «1000 години») и да разберем събитията, които ще станат:
- преди милениума;
- по време на милениума;
- и след милениума.
Преди милениума: Матей 24:29,30
Слънцето ще потъмнее, луната няма да даде светлината си, звездите ще падат от небето и небесните сили ще се разклатят.
Тогава ще се яви на небето знамението на Човешкия Син; и тогава ще заплачат всички земни племена, като видят Човешкия Син, идващ на небесните облаци със сила и голяма слава.
Първо нека разгледаме събитията, които ще станат преди милениума.
Исус трябва първо да се завърне и да събере народа Си преди началото на милениума.
Трябва да запомним, че знаменията на времето, които се случват днес, предсказват близостта на Христовото идване.
Преди милениума: Откровение 20:4
И видях престоли; и на тези, които бяха насядали на тях, беше дадено да съдят; видях и душите на онези, които бяха обезглавени поради свидетелството си за Исус и поради Божието слово, и на онези, които не се поклониха на звяра, нито на образа му и не приеха белега на челото си и на ръката си.
И те оживяха и царуваха с Христос хиляда години.
Следващото събитие, което ще се случи преди началото на милениума е: възкресението на праведните вярващи, които са умрели с вяра в Исуса Христа.
Нека внимателно да прочетем следващите стихове от Откровение...
Преди милениума: Откровение 20:5,6
Другите мъртви не оживяха, докато не се свършиха хилядата години.
Това е първото възкресение.
Блажен и свят онзи, който участва в първото възкресение.
Ще има две възкресения:
- първо, на праведните, които вярват в Христос. То ще стане при Неговото завръщане и ще постави началото на милениума;
- второ, на нечестивите, които са отхвърлили Христос. То ще стане в края на милениума.Следващите стихове показват, че Библията наистина говори за две възкресения.
Йоан 5:29 И ще излязат: онези, които са вършили добро, ще възкръснат за живот, а които са вършили зло, ще възкръснат за осъждане.
Даниил 12:2 Тогава мнозина от спящите в пръстта на земята ще се събудят - едни за вечен живот, а други - за срам и вечно презрение.И така, ще има две възкресения.
- първо възкресението на праведните;
- и после възкресението на нечестивите.
Преди милениума: 1 Коринтяни 15:51-53
Ето, една тайна ви казвам: Не всички ще починем, но всички ще се изменим - в един миг, докато трепне око, при последната тръба.
Защото тя ще затръби и мъртвите ще възкръснат нетленни, и ние ще се изменим.
Защото това, тленното, трябва да се облече в нетление и това, смъртното, да се облече в безсмъртие.Третото събитие, което ще се случи преди милениумът да започне е: промяната на праведните, които са живи при завръщането на Христос, в нетленност и безсмъртие.
Преди милениума: 1 Солунци 4:16,17
Понеже сам Господ ще слезе от небето с повелителен вик, при глас на архангел и при Божия тръба.
И мъртвите в Христос ще възкръснат по-напред.После ние, които сме останали живи, ще бъдем грабнати заедно с тях в облаците да посрещнем Господа във въздуха.
Така ще бъдем винаги с Господа.Щом мъртвите в Христа бъдат възкресени и живите преобразени, Исус ще ги вземе при Него в облаците, така че да могат да бъдат заедно с Него.Преди милениума: Матей 24:31Ще изпрати Своите ангели с гръмогласна тръба; и те ще съберат избраните Му от четирите ветрища, от единия край на небето до другия.Както виждаме, сценарият е един и същ, независимо къде ще потърсим в Библията.Това може да ви изглежда твърде невероятно, но и самият Исус потвърждава, че тези събития ще се случат скоро.Преди милениума: 2 Солунци 1:7,8; 2:8 (...) Когато се яви Господ Исус от небето със Своите силни ангели, в пламенен огън да даде възмездие на онези, които не познават Бога, и на онези, които не се покоряват на благовестието на нашия Господ Исус. (...)
И тогава ще се яви беззаконният, когото Господ Исус ще убие с дъха на устата Си и ще изтреби с явлението на пришествието Си.Последното събитие, което ще стане преди началото на милениума е: нечестивите ще умрат, не можейки да понесат светлината на Исус Христос при Неговото второ идване.Те ще бъдат мъртви до края на милениума.Преди милениума: Софония 1:2,3 «Съвсем ще погубя всичко от лицето на земята,» казва Господ.«Ще погубя човек и животно, ще погубя въздушните птици и морските риби, и съблазнителните идоли заедно с нечестивите; и ще изтребя човека от лицето на земята,» казва Господ.Преди милениума: Еремия 25:33
В онзи ден убитите от Господа ще лежат от единия до другия край на земята.
Няма да бъдат оплакани, нито прибрани, нито погребани; ще бъдат за тор по повърхността на земята.Няма да има нито един жив човек на земята по време на милениума.По време на милениума: Откровение 20:1-3 И видях, че от небето слизаше един ангел, който държеше в ръката си ключа на бездната и една голяма верига.
Той улови змея, древната змия, която е дявол и Сатана, и го върза за хиляда години.И като го хвърли в бездната, заключи и я запечата над него, за да не мами вече народите, преди да се свършат хилядата години.
Щом започне милениумът Сатана ще бъде вързан на земята.По време на милениума: Еремия 4:23-25Погледнах към земята и, ето - тя беше пуста и празна; към небето - и нямаше светлината му. Погледнах към планините и, ето - трепереха, и всички хълмове се тресяха.Бездната («абусос» на гръцки, «техом» на еврейски) е същото като бездънната пропаст: земята преди Сътворението.През времето на милениума земята ще се завърне в първоначалното си състояние на пълна пустота.
Тъй като всички нечестиви ще умрат при Христовото завръщане, Сатана няма да може да мами никого на земята през целия милениум.
Затова Библията казва, че той ще бъде «вързан за хиляда години»: той няма да е вързан буквално, а от обстоятелствата, които ще му попречат да върши злините си. Той единствено ще може да наблюдава тъжните резултати от своя бунт против Бога.
През милениума Исус Христос ще управлява в небето със Своя народ.
И какво ще правят те през цялото това време?
По време на милениума: Откровение 20:4,12
И видях престоли; и на тези, които бяха насядали на тях, беше дадено да съдят. (...)
И едни книги се разгънаха. (...) и мъртвите бяха съдени според делата си по записаното в книгата.След милениума: Откровение 20:2,3,5
Той улови змея, древната змия, която е дявол и Сатана, и го върза за хиляда години.И като го хвърли в бездната, заключи и я запечата над него, за да не мами вече народите, преди да се свършат хилядата години.
След което той трябва да бъде пуснат за малко време. (...)
Другите мъртви не оживяха, докато не се свършиха хилядата години.
Както току що видяхме, Сатана ще бъде «вързан» през милениума, неможейки да мами никого.Обаче, след хилядата години, нечестивите ще бъдат възкресени и Сатана ще бъде «развързан», можейки отново да мами и да насърчава нечестивите да упорстват в бунта си против Бога.След милениума: Откровение 20:8,9
И [Сатана] ще излезе да мами народите по четирите краища на земята, Гог и Магог, да ги събере за войната, чийто брой е като морския пясък.
И те се разпростряха по цялата широчина на земята и обиколиха стана на светиите и възлюбения град.След милениума: Захария 14:3,5
Тогава Господ ще излезе и ще воюва против онези народи, както когато воюва в ден на бой. (...)
И Господ, моят Бог, ще дойде - и всичките святи Ангели с Тебе.
Главната цел на Сатана ще бъде да превземе Новия Ерусалим, който ще слезе от небето на земята.Обаче защо пророчеството говори за «Гог и Магог»?
Имената Гог и Магог се отнасят за това пророчество, описващо как Сатана ще поведе народите към превземане на Новия Ерусалим.
Виждайки че Небесния Ерусалим слиза на земята, Сатана ще поиска да го превземе със сила и за да го направи ще събере народите и ще ги убеди да започнат война за превземането на града.Така ще завърши всичко: Сатана, неговите ангели и нечестивите ще получат своята присъда и ще бъдат унищожени от дъжд от огън и сяра.След милениума: Откровение 21:1-3,5
И видях ново небе и нова земя; защото първото небе и първата земя бяха преминали; и море нямаше вече.
Видях и святия град, новия Йерусалим, да слиза от небето от Бога, приготвен като невеста, украсена за мъжа си.
И чух силен глас от престола, който казваше:
«Ето, скинията на Бога е с човеците; Той ще обитава с тях; те ще бъдат Негов народ; и сам Бог ще бъде с тях - техен Бог. (...) тези думи са верни и истинни.»
Най-накрая, Новият Ерусалим ще бъде на земята и ще стане нейна столица. Гласувай:
11
0Следващ постинг
Предишен постинг

1. elizabethborislavova - Времето лети
10.01.2020 14:28
За щастие голяма част от тези неща са се изпълнили. Първият съд от Откр.4 глава и нататък вече е приключил. Сега е времето на разнасяне на светлината от Откр.18:1, която е дадена в България. В Блога ми има откъси от нея.
http://elizabethborislavova.blog/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lamb
Категория: Други
Прочетен: 70897
Постинги: 145
Коментари: 38
Гласове: 1222
Архив
Календар
«  Септември, 2021  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930