Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.01.2020 14:32 - Ново небе, Нова земя
Автор: lamb Категория: Други   
Прочетен: 479 Коментари: 2 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Битие 1:31 И Бог видя всичко, което сътвори; и ето, беше твърде добро.
Когато Бог създаде земята всичко беше перфектно.
На тази чудесна земя, в Едемската градина, Той засели новосъздадените мъж и жена, така че те можеха да се наслаждават на всички чудеса, които ги заобикаляха.За съжаление, поради това, че те се възпротивиха на Твореца си, те не можеха да останат повече в Едем.Обаче в безкрайната Си любов Бог направи план за спасението на човека чрез Исус Христос, така че човекът да може да се завърне един ден отново в рая.Наистина има място приготвено за онези, които следват Бога; място, на което те ще живеят във вечността.Очакваме ново небе и нова земя, в която да живее правда.Откровение 21:1 И видях ново небе и нова земя; защото първото небе и първата земя бяха преминали; и море нямаше вече.
Посланието е ясно: нова земя ще замени тази!Нова, напълно възстановена планета, с цялата и красота, подобна на Едемската градина, от която човекът беше изгонен поради своето неподчинение.Исая 11:6-8 Вълкът ще живее с агнето, рисът ще си почива с ярето, телето, лъвчето и угоените ще бъдат заедно; и малко дете ще ги води.Кравата и мечката ще пасат заедно; малките им ще си почиват задружно; и лъвът ще яде слама, както волът.Кърмачето ще играе над дупката на аспида; и отбито дете ще слага ръката си в гнездото на ехидна.Нова земя, в която всички хора и животни ще живеят в перфектна хармония с природата, която няма да им донесе никакво нещастие.Исая 29:19-21Кротките също ще умножат радостта си в Господа и сиромасите между хората ще се развеселят в Святия Израелев.
Защото страшният изчезна, присмивателят се изгуби и всички, които дебнеха случай да вършат беззаконие, бяха изтребени - които изкарват човека виновен в съдебното дело и поставят примка за онзи, който изобличава в портата, и с лъжа изкарват крив праведния.Обаче има и още: на тази нова земя, Божият народ ще живее в обстановка без никакво зло. Злините и неприятностите ще бъдат унищожени завинаги!Нова земя без никаква болест: Бог ще унищожи всяка болест завинаги, така че Неговите люде ще се наслаждават на перфектно физическо, емоционално и духовно здраве.Нова земя, на която думи като «глад», «тероризъм», «престъпление», «бедствие», «война», «болест», «страдание», «отчаяние» няма да съществуват.Нова земя, на която любовта, правдата и мира ще тържествуват вечно. По този начин Божиите хора ще се радват и веселят вечно.Нова земя, изпълнена с радост: на нея няма да има нужда да си слагате железни врати със здрави ключалки!Много хора са искали да видят Божието лице, но поради греха това не може да стане защото ще умрят.На новата земя, където няма да има вече грях, това желание най-после ще бъде изпълнено.Спасените не само ще видят Божието лице, а и ще живеят с Бога вечно!Как ще изглеждат хората на новата земя? каква физическа форма ще имат?Спасените ще имат истински тела, също като Исус, след възкресението Му.Какво ще правят те на новата земя?Исая 65:21,22
Те ще построят къщи и ще живеят в тях; ще насадят лозя и ще ядат плода им.
Няма те да построят, а друг да живее там; няма те да насадят, а друг да яде.
Защото дните на Моя народ ще бъдат като дните на дърво и избраните Ми за дълго ще се наслаждават на делото на ръцете си.Кипящи с енергия, никога изморени, без страх от болест и смърт, Божиите хора ще могат да вършат невероятни неща.
Да строят къщи и да садят лозя ще са само две от многобройните им занимания!
Изкупените ще имат привилегията да седят на една маса с Исус и да ядат в компанията на великите личности на Библията и да чуят лично от тях техните истории!Нещо повече, те ще имат удоволствието да слушат скъпоценните поучения на самия Исус и ще могат да Му зададат всички въпроси, на които не са намерили отговор тук на земята!Столица на новата земя ще е Новият Ерусалим, Божият град.
Вероятно нашите умове не биха могли да възприемат красотата на този град, нито радостта, която ще озарява лицата на хората, живеещи в него.На спасените ще се позволи да пият вода от реката на живота, кояо ще минава през Новия Ерусалим.Ще бъде възстановен и достъпа до Дървото на живота, както беше в Едем.Откровение 3:5Който победи, ще се облече така в бели дрехи; и Аз никога няма да залича името му от книгата на живота.Да изпереш дрехата си в кръвта на агнето означава да приемеш жертвата на Исус, Божието Агне, пожертвано за греховете ти и за очистване на сърцето ти и да Го следваш през остатъка от живота си.Няма друг начин да бъдем спасени.Ако се доверим на Христос, Той ще ни помогне да успеем.


 Гласувай:
11
01. drevnata - Къде е бил Раят
19.01.2020 07:58
Къде е бил раят на земята? Защо духовниците не тълкуват еднозначно неговото географско положение? Защо още от "Битие" тоест самото начало на Библията ние днешните хора още нищо не сме разбрали?
цитирай
2. elizabethborislavova - Как къде
23.02.2020 18:29
drevnata написа:
Къде е бил раят на земята? Защо духовниците не тълкуват еднозначно неговото географско положение? Защо още от "Битие" тоест самото начало на Библията ние днешните хора още нищо не сме разбрали?

В България е бил физическия рай. Сега духовно раят пак е в България. В България е дадена съдебната светлина, която открива Бога в пълнотата Му като Троица. Където е Троицата там е раят.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lamb
Категория: Други
Прочетен: 70913
Постинги: 145
Коментари: 38
Гласове: 1222
Архив
Календар
«  Септември, 2021  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930