Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.07 12:00 - Защо трябва да бъда спасен?
Автор: lamb Категория: Други   
Прочетен: 4087 Коментари: 1 Гласове:
13


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
Павел и Сила казват на разкаялия се тъмничар: „Вярвай в Господ Исус и ще бъдеш спасен“ ( Деяния 16:31 ). Думите им са един от многото изрази на основното послание на цялата Библия: Бог е осигурил спасение на изгубените. Писанието е ясно, че всички хора трябва да бъдат спасени и ето няколко причини, поради които това спасение е необходимо: 
 
- Трябва да бъдем спасени, защото сме напълно изгубени в греха. Не че трябва да се спасяваме - не можем да го направим - а че трябва да бъдем спасени. Библията учи на пълната поквара на човешката раса; тоест всеки аспект на нашето същество е бил покварен от греха. „Няма праведен човек, дори един; няма човек, който да разбира; няма човек, който да търси Бог. Всички се отвърнаха, заедно станаха безполезни; няма никой, който да върши добро, дори и един ”( Римляни 3: 10–12 ). Нуждаем се от Добрия пастир, за да потърси изгубените овце и да ги заведе у дома, радвайки се (вж. Лука 15: 3–6 ). 
 
- Трябва да бъдем спасени, защото сме под Божия гняв. Ние „по природа заслужаваме гняв“ (Ефесяни 2: 3 ). Без спасение ние сме осъдени: „Който не вярва, вече е осъден, защото не е повярвал в името на Божия единороден Син“ ( Йоан 3:18 ). Нуждаем се от Исус Христос, Праведника, за да успокоим Божия гняв и да защитим нашия съд. 
 
- Трябва да бъдем спасени, защото сме в опасност от ада. След смъртта идва съдът ( Евреи 9:27 ). Имаме нужда от Спасител, който да ни спаси от съдба, буквално по -лоша от смъртта. 
 
-Трябва да бъдем спасени, защото сме духовно мъртви . Преди спасението ние сме „мъртви в греховете си“ ( Колосяни 2:13 ). Мъртвите хора не могат да направят нищо за себе си. Имаме нужда от възкресение. Нуждаем се от животворната сила на Христос, който единствен може да победи смъртта. 
 
- Трябва да бъдем спасени, защото сърцата ни са закоравели от злото. „Сърцето е измамно над всичко и не може да бъде излекувано. Кой може да го разбере? " ( Еремия 17: 9 ). Неспасените „са потъмнели в разбирането си и са отделени от Божия живот поради невежеството, което е в тях поради закоравяването на сърцата им“ ( Ефесяни 4:18). Имаме нужда от свръхестествено дело на Светия Дух, за да изчисти сърцата ни и да ги приведе в съответствие с Божията воля. 
 
- Трябва да бъдем спасени, защото сме поробени на греха и сатаната. „Всички евреи и езичници са под властта на греха“ ( Римляни 3: 9 ). В естественото си състояние ние сме държани в примката на Сатана и обвързани с неговата воля ( 2 Тимотей 2:26 ). Имаме нужда от Изкупител, който да ни освободи. В Христос ние „сме освободени от греха“ ( Римляни 6:18 ). 
 
- Трябва да бъдем спасени, защото сме в противоречие с Бог. „Умът, управляван от плътта, е враждебен към Бога; то не се подчинява на Божия закон, нито може да го направи. Тези, които са в царството на плътта, не могат да угодят на Бога ”( Римляни 8: 7–8). Нуждаем се от Исус, Князът на мира , за да ни примири с Бог и да ни въведе в Божието семейство като осиновени синове и дъщери. 
 
Когато Исус каза на Никодим: „Трябва да се родиш отново “, той каза за необходимостта ( Йоан 3: 7 ). Да бъдеш спасен - да получиш ново раждане. Това е най -дълбоката нужда на човешката душа: „Трябва да се родиш отново“.


Тагове:   Исус Христос,


Гласувай:
13Следващ постинг
Предишен постинг

1. lamb - Ако харесвате съдържанието на б...
29.09 22:54
Ако харесвате съдържанието на блога може да го подкрепите с тази молитва.
Отче наш, моля да даваш сили, знания и умения на автора на християнския блог lamb, който да представя Бог и неговото слово по най-правилния начин. Не само да служи на своите потребители, но да докосне душите на хората и да създава Христови ученици. В Името на Исус Амин. Матей 18:20 Защото, където двама или трима са събрани в Мое Име, там съм и Аз посред тях.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lamb
Категория: Други
Прочетен: 869030
Постинги: 685
Коментари: 941
Гласове: 14580
Календар
«  Декември, 2023  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031