Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.08 12:00 - Пътувал ли е някога Исус до Индия?
Автор: lamb Категория: Други   
Прочетен: 2880 Коментари: 2 Гласове:
32


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Няма библейска подкрепа за идеята, че Исус е медитирал в Индия, преди да започне Своето служение в Израел. Освен когато Йосиф и Мария заведоха Исус в Египет, когато беше дете в Матей 2: 13–21 , няма доказателства, че Той някога е напускал израелската земя. От четирите евангелски разказа само два споменават раждането на Исус (Матей и Лука), а само един (Лука) споменава нещо за живота на Исус преди началото на Неговото тригодишно служение в Израел. И така, от Неговото раждане до 12-годишна възраст, Библията ни казва много малко за това, което се е случило в живота на Исус. И от 12 до 30 години не знаем нищо. Това е накарало мнозина да спекулират какво е направил Исус през онези години.

Ортодоксалната позиция е, че Исус е израснал в Назарет със семейството си, докато дойде време да започне Неговото служение.

Има хора, които искат да запълнят пропуските в живота на Исус с необикновени истории за приключения и мистерии. От апокрифни разкази за детството на Исус, в които Той действа по-скоро като злонамерен измамник, отколкото самия Божий Син, до предполагаемите приказки за пътуването на Исус до Индия, за да научи тайните на индуизма и будизма от източните гурута, не липсват източници, които твърдят, че имат „окончателно доказателство“ за загубените години на Исус. В зависимост от източника Исус или е прекарал 17 години в Индия преди служението си в Израел, или е прекарал остатъка от живота си, след като е оцелял от разпятието в Индия и е починал на 120-годишна възраст.

Можем да спорим и да спекулираме защо тези теории относно Исус изобилстват, но основното нещо, което трябва да се отнеме, е, че въпреки произхода на тези теории, техният краен източник е бащата на лъжата, Сатана ( Йоан 8:). Както правеше в началото, така прави и сега. При кръщението на Исус глас от небето провъзгласи: „Това е моят Син, когото обичам”( Матей 3:17 ). Исус от Назарет е обявен от Бог Отец за Негов единствен Син. Всички тези теории на конспирацията се опитват да ни отклонят от Божията истина, че Исус е Негов Син. Те правят това, като омаловажават или отричат ​​направо божеството на Исус Христос. Отричайки Неговата божественост, те свеждат Исус до поредния равин, пророк,  или мъдрец. Отричайки смъртта и възкресението на Христос, той ударът е в самото сърце на християнската вяра; което, разбира се, е намерението на лукавия.

Трябва да се има предвид, че въпреки твърденията на няколко теоретици на конспирацията, четирите евангелия все още предоставят най-точния и убедителен разказ за живота на Исус в печат. Ако Исус отиде в Индия преди тригодишното Си служение, тогава би се очаквало да има отчетлив индийски привкус в Неговото учение. Как обаче човек обяснява огромното познание на Исус за Тората? Исус цитира еврейските писания през цялото време на земното Си служение до степен да коригира дори учените по Неговото време. Не само това, но и стилът му на преподаване беше в съответствие с еврейските учители по негово време. Учените ще изучават по-голямата част от живота си, за да имат енциклопедичните познания за еврейското право и обичаи, които Исус е имал.

Разбира се, има и такива, които просто отричат ​​автентичността на четирите евангелия. Как да отговоря? С изключение на Йоан, всички 12 апостоли умряха мъченически. Защо биха направили това за лъжа? По-важното е защо биха направили това за нещо, което са знаели, че е лъжа? Четирите евангелия са атакувани от близо 2000 години; всъщност никоя книга не е претърпяла толкова много проверки или е претърпяла толкова много опити за нейното потушаване от Библията, но все още е тук, все още променя животи и все още потвърждава истинността на добрата новина за Исус Христос. „Тревата изсъхва, цветето избледнява, но словото на нашия Бог ще стои вечно“ ( Исая 40: 8 ).  


Тагове:   Исус Христос,


Гласувай:
32Следващ постинг
Предишен постинг

1. shtaparov - Единственото правдоподобно пр...
16.08 17:16
Единственото правдоподобно предположение,което можем да направим в случая е това,че в своята младост Исус е преминал през интензивно обучение в Египет,където е имал сгоден случай да се срещне с индийци и да научи от тях някои подробности за будизма и индуизма. Съответно на това,Неговото пребиваване в Египет от 1-ва до 30-та год.сл.Хр.не може да е останало незабелязано там,въпреки римската власт което означава,че някой ден е възможно да се открие исторически документ на гръцки или египетски език (написан с йероглифи),който описва някое от Неговите премеждия или житейски приключения в Египет. Теоретически е възможно дори все някога да се открие египетски ръкопис,написан лично от самия Него- убеден съм че такъв ръкопис все някъде има,и той ще се превърне в реликва от световна величина! Ръкописи на Исус не може да няма- той определено е бил много повече от грамотен така че- надявам се да извадим Божествен късмет,за да успеем да намерим такива!
цитирай
2. lightbody777 - Тибетското Евангелие
27.08 08:58
Има множество ръкописи в Манастира Хемис в Северна Индия, където се съхраняват множество ръкописи, за "живота на Свети Иса, най-добрият измежду синовете человечески". Открити са в края на 19 век от руския журналист Николай Нотович, който с помощта на монасите ги е подредил хронологически и събрал в т.нар. Тибетско евангелие. Ще цитирам само началото, което е ридание за това, което са чули, че е сполетяло Исус:

1 Земята се разтресе и небесата заридаха поради великото злодеяние, извършено в страната Израилева.
2 Там току-що измъчваха и убиха великия праведник Иса, в когото се бе вселила душата наВселената,
3 въплътила се в простосмъртен, за да извърши добро за всички люде и да изкорени лошите помисли.
4 да възобнови в живота мира, любовта към доброто и да върне опозорения от грехове човек към единния и неделим, безгранично и безпределно милосърден Творец...

Вниквайки във всичките им учения Исус ги коригира, както впрочем направи и с Израилевите писания. Отхвърли Ведите и Пураните, които разделяха хората, направени по Божия образ, противопостави се на изображенията на Бога като на измислица, защото кой може да изобрази Неизобразимото...

Та на мен не ми се струва, че има някакво пъклено дело във факта, че съществуват такива ръкописи и свидетелства. Нищо, което да принизи Исус, но много, за да осъзнаем широтата на делото му, което съвсем не е ограничено до Израел, пък бил той и духовния Израел... Имам овце и от други кошари... Бог създаде всеки човек по Свой образ. И Исус показва пътя на всеки човек. ПОКАЗВА! Не налага. Не изисква. Не досажда. Където е Господния дух - там е свобода.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lamb
Категория: Други
Прочетен: 195119
Постинги: 192
Коментари: 112
Гласове: 7348
Календар
«  Септември, 2022  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930